dimarts, 2 de desembre del 2014

L'ONU suspèn l'ajuda alimentària als refugiats siriansEl Programa Mundial d'Aliments de les Nacions Unides va anunciar ahir que s'ha vist forçat per falta de fons a suspendre l'ajuda alimentària que prestava als refugiats sirians.

Més d'1,7 milions de refugiats a Jordània, el Líban, Turquia, l'Iraq i Egipte rebien del PMA vals per adquirir aliments en botigues locals. En les difícils condicions de l'hivern, les conseqüències del cessament d'aquesta assistència seran devastadores per a moltes famílies que es quedaran sense aliments bàsics, segons ha informat l'agència de l'ONU.

"La suspensió de l'assistència alimentària del PMA posarà en perill la salut i la seguretat d'aquests refugiats i augmentarà potencialment la tensió, la inestabilitat i la inseguretat als països receptors de refugiats sirians", ha dit Ertharin Cousin, la directora executiva del programa, fent una crida a les donacions. Segons Cousin, la finalització d'aquesta mesura serà "desastrosa per a moltes famílies que ja estan patint".

Segons la BBC, els refugiats seran menys benvinguts del que ja ho són en països com el Líban, on hi ha més d'un milió de refugiats i que acaba de tancar les fronteres per no poder proveir aquesta quantitat de persones. El programa necessitaria disposar d'un total de 51 milions d'€ immediatament per poder donar assistència a els refugiats al desembre. Fins ara ha injectat en les economies dels països receptors de refugiats més de 640 milions d'€.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada