diumenge, 14 de desembre del 2014

Jornada solidària amb Kurdistan al Clot

A iniciativa de l'Assemblea Llibertària de Clot-Camp de l'Arpa 'Oca Negra' de la ciutat de Barcelona dissabte 13 es va organitzar una Jornada Solidària amb la Resistència Kurda. La major repercussió dels actes va servir per sensibilitzar els i les veïns/es de la situació kurda a la Plaça del Mercat del Clot amb el següent programa.

Des de l'Assemblea es van repartir fulls explicatius i es va vendre el llibret publicat per Hèctor Martínez sobre el Kurdistan sirià. A la plaça es van col·locar plafons informatius i una pancarta. Cal destacar que centenars de persones es van aturar a llegir les explicacions exposades pel que valorem molt positivament l'acció de sensibilització en un dissabte en dia de mercat.
Presentat per Blanca Valvidia es va realitzar un acte explicatiu amb dos membres de KurdisCat - Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan.

Jordi Vàzquez va exposar les línies generals de la història kurda i la seva divisió en quatre estats esmentant les peces claus del moviment kurd durant el segle XX i fins els nostres dies.

La part central va córrer a càrrec de l'Hèctor Martínez que va explicar com s'estava aplicant la revolució a Rojava, el Kurdistan sirià. Va incidir en els punts claus del confederalisme democràtic en la seva aplicació pràctica. En concret l'ecologisme, les mesures de canvi econòmic que "sense eliminar el capitalisme l'han modificat substancialment" amb cooperatives i gestions comunals. També les mesures decretades per eliminar les discriminacions de gènere i, finalment, la gestió multiètnica dels espais de decisió.
En el debat posterior es va fer una anàlisi aprofundit es va debatre, pel mig centenar d'assistents, sobre els elements crítics des de la perspectiva llibertaria del moviment kurd. El paper d'Abdullah Öcalan essent un d'ells. També com es gestionava les presons o les diferències/coincidències entre el Partit de la Unió Democràtica (PYD) i el Moviment de Societat Democràtica (TEV-DEM), com s'armen les milícies kurdes i el futur del Kurdistan sirià. A part de nous voluntaris va ser molt interessant el fet que desenes de persones van ser-hi, en un o altre moment, a la xerrada pel que el seu impacte va ser realment important.Els actes van continuar amb la lectura, emotiva, de cartes de milicians de les YPG i milicianes de les YPJ a càrrec de membres de l'Oca Negra organització que també va explicar que recentment van realitzar un acte sobre els fets de Taksim Gezi a Turquia amb membres de la comunitat turca a Barcelona. En acabat es va oferir un vermut.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada