dilluns, 15 de desembre del 2014

YPJ crea el Batalló de la Màrtir Arîn Mîrkan

Les s Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) han anunciat la formació del Batalló del Màrtir Arîn Mîrkan a Tel Kocher (Rojava, Kurdistan de Síria) al cantó de Cizîrê. L'administració de l'acadèmia militar ha celebrat una cerimònia per commemorar la fundació del batalló format per vint-i-cinc combatents de les dones. La cerimònia va començar amb un minut de silenci en honor de sacrificis d'aquells/es que han caigut i l'assistència de comandants de les YPJ.

Jiyan Tolhidan, una comandant YPJ, va dir en un discurs que l'operació suïcida realitzat per la màrtir Arîn Mîrkan contra els membres d'IS a Kobanê és el símbol d'un sacrifici sagrat i una llegenda de valentia. També s'ha referit a les normes fonamentals de les YPJ en la revolució democràtica de Rojava i després va felicitar a tots els combatents i el poble de Rojava per a la formació del nou batalló.

Al final de la cerimònia, les combatents van elogiar la valenta resistència del YPG / YPJ i es van comprometre a seguir els passos dels seus camarades a la victòria.Qui fou Arîn Mîrkan?
Arîn Mîrkan (de nom real Deilar Kanj Khamis) va ser un lluitadora de les YPJ que va detonar un artefacte explosiu quan s'enfrontava a la captura per les forces d'IS del turó de Mishtenur, porta d'entrada de Kobanê el 5 d'octubre de 2.014. La seva acció es va emportar la vida d'almenys 10 combatents islamistes, així com la seva pròpia. Amb l'acció suïcida va retardar l'entrada dels fonamentalistes a la ciutat. Mare de dos fills, tenia 22 anys i ja era un activista experimentada.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada