dilluns, 22 de desembre del 2014

Es compleixen tres mesos de setge a Kobanê amb les forces kurdes ja totalment a l’ofensiva

“El brutal atac perpetrat pels terroristes de l’Estat Islàmic (EI) intentant ocupar Kobanê arriba al dia 90. En els últims tres mesos, les nostres valentes forces de les Unitats de Defensa Popular (YPG) i de les Unitats de Defensa de les Dones (YPJ) han complert amb les seves promeses amb un extrem sacrifici, mostrant una heroica resistència i empenyent els terroristes a posicions defensives en tots els fronts de la ciutat. Les operacions contra aquests en les àrees ocupades continuaran fins la total alliberació”.

D’aquesta manera, amb un to dur i encoratjador, ferm i esperançat, les YPG tancaven una setmana més que se suma a una infatigable lluita que comença a fer-se un espai en el gran llibre de la Història, i donaven peu a una nova setmana els principals xocs de la qual tindrien lloc en els fronts sud i est, fins el moment les posicions més sòlides de l’EI

Així, el districte de Kaniya Kurda i els voltants del Centre Cultural de Kobanê han viscut durant tota la setmana els principals enfrontaments entre les milícies tricolor i les forces d’Abu Bakr al-Baghdadi, que dia rere dia contemplen impotents com els seus homes cauen en un constant i dolorós comptagotes mentre les unitats kurdes ho aprofiten per a fer-se amb tota la munició, l’equipament i l’armament que deixen enrere.

El primer xoc important de la setmana, però, arribaria el divendres, quan les forces de negre van intentar prendre la iniciativa al sud de la ciutat i van llençar una ofensiva contra les posicions dels locals. Després d’hores de combat, que s’allargarien fins a la matinada següent, les milícies kurdes van aconseguir repel·lir els terroristes, que comptaven amb un tanc i dos cotxes bomba. 26 dels seus homes van ser abatuts per les YPG i les YPJ, que, al seu torn, hi van perdre “un dels seus camarades”.

En aquest sentit, el segon xoc més important va tenir lloc dissabte en el sí de les operacions kurdes cap el sud de Kobanê, en concret a prop de l’escola de Yarmouk que, juntament amb altres posicions ocupades fins aleshores per l’Estat Islàmic, van acabar sent alliberades i “netejades de terroristes”. Segons un comunicat de les YPG, entre els terroristes morts en combat es trobava Abu Zahra, un dels líders d’EI a la zona.

Pel que fa al front occidental, en el qual les forces kurdes ja fa temps que han aconseguit allunyar el nucli dels enfrontaments amb Daesh (nom àrab amb el qual es coneix l’Estat Islàmic) de la ciutat de Kobanê, les YPG i les YPJ van llençar a principis de setmana un atac poc transcendent prop del poble de Kor Ali.

Marc Español
@marcespañol

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada