dilluns, 22 de desembre del 2014

Visita de Daban Shadala, representant kurd a l'Estat, a a Catalunya

El Representant del Govern Regional del Kurdistan (Iraq)a l'Estat Espanyol, Daban Shadala, va visitar Catalunya en un esforç d'assegurar el suport polític i l'ajuda humanitària. La seva visita es produeix com a part dels seus esforços per aconseguir el suport de les comunitats autònomes d'Espanya.

La seva visita a Catalunya va començar amb una reunió amb el Coordinador General de la Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull. Shadala va informar sobre la situació actual al Kurdistan respecte a la lluita contra el grup terrorista Estat Islàmic (IS). Després va passar a informar Rull sobre l'actual crisi humanitària que s'enfronta la regió com a conseqüència de l'envestida d'IS.

El Representant del Govern Regional del Kurdistan (Iraq) va dir que "es tracta de prop de 1,8 milions de refugiats i desplaçats interns. Estem fent tot el possible per proporcionar refugi, aliments i aigua, però els nostres recursos són limitats ".

El dirigent convergent va elogiar els esforços de les forces peshmerga kurdes en la seva valentia i lluita contra IS. Va aplaudir els esforços dels kurds en la defensa de la democràcia i del món lliure contra una ideologia extremista. A més, va declarar que li agradaria veure un augment en la cooperació política, econòmica i cultural entre el Kurdistan i Catalunya.

Daban Shadala a continuació, va passar a reunir-se amb el president de la Comissió d'Acció Exterior de la Unió Europea i Cooperació del Parlament català, Jordi SoléFer rando. Aquest també va expressar el seu desig de veure una major col·laboració entre el Kurdistan i Catalunya i va afirmar que estava obert a la idea de rebre delegacions parlamentàries del Kurdistan.

En general, la visita a Catalunya va ser un èxit i tant Josep Rull i Jordi Solé van acordar treballar amb l'oficina del govern kurd a l'Estat espanyol en el futur per tal d'enfortir els llaços en diversos nivells.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada