dilluns, 8 de desembre del 2014

Iran amenaça amb traslladar o executar els 27 presos en vaga de fam


Una vintena de presos polítics kurds empresonats a la presó de la ciutat occidental de Urmia (Iran) van començar una vaga de fam des de dijous 20 de novembre per tal de protestar contra el trasllat de presos no polítics a les zones on hi ha presos kurds. La vaga de fam es va posar en marxa en protesta contra la decisió del règim iranià per al trasllat de presos comuns a la sala dels presos polítics a la presó central de Urmia. El trasllat dels presos no polítics, sovint criminals afins políticament al règim, està dirigit a intensificar la pressió i torturar psico-lògicament als presos polítics.

Actualment ja són 27 els presos qua s'han afegit a la protesta*. La informació obtinguda de la presó revela que els serveis d'intel·ligència iranians han amenaçat els presos amb l'execució o trasllat a altres presons del sud del país.
Tanmateix, la salut dels presos s'està deteriorant com la vaga de fam continua durant els 18 dies. El cas més greu és el d'Ali Reza Rasuli que es nega a rebre tractament malgrat haver estat remès a l'hospital.

* Els noms dels 27 presos que van participar en la vaga de fam són:
Ali, Wali i Jafar Afshari (germans), Sherko Hassan Pur, Mohammad Abdullah, Xızır Rasuli Rad, Saman Nassim, Amir Maladoost, Sirwan Najawi, Jafar Mizayi, Ibrahim Resapur, Abdullah Efxeri, Abdurhaman Sıleman, Ebudllah Omeri, Seyd Sami Hiseni, Ebdulla Hemudi, Ehmed Temuyi, Osman Mıstefa Pur, Behroz Alxani, Mıstefa Rehman, Iussif Kakememi, Seyd Cemal Mıhemedi, Eli Reza Resuli, nafres, Hebib Efşari i Mıstefa Dawudi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada