dilluns, 22 de desembre del 2014

Dues dones fan una vaga de fam a Bilbao solidària amb la d'UrmiaLa vaga de fam ha estat presentada avui a les dotze del migdia a la ciutat de Bilbo/Bilbao (Euskal Herria). En ella dues dones, kurdes, membres de la Herri Kurduarekin Elkartasun Ekimena han iniciat a Bilbo una vaga de fam de tres dies de durada en solidaritat amb els seus companys de la presó de Urmia a l'Iran. una iniciativa similar es segueix a la ciutat d'Estocolm.

El 20 de novembre 29 presos polítics kurds a la presó central de Urmia (Kurdistan de l'Iran) van iniciar una vaga de fam en protesta per la violació sistemàtica dels seus drets. Els presos denuncien amb aquesta vaga de fam la contínua fustigació que per part dels carcellers tenen, robatori de les seves pertinences, prohibició de l'ús de la biblioteca, anul·lació arbitrària de les visites amb els seus familiars. 

La seva lluita també recull el dret a poder estar els presos polítics junts. Recentment han estat barrejats fins i tot en les cel·les amb presos socials. L'amuntegament i la manca de salubritat fa que la seva salut es ressent ja que estan en una presó amb molts més persones que el que físicament permet l'espai.

Actualment la vaga de fam és seguida per 29 presos, 10 d'ells tenen sentència de mort. Duen 33 dies en vaga de fam i la seva salut s'ha deteriorat de forma alarmant. En moltes les capitals europees s'han organitzat jornades i concentracions en solidaritat amb els presos.

Informa: Komiteak Internazionalista


Sobre la vaga de fam:

La vaga de fam silenciada dels 29 presos kurds a l’Iran (Article de KurdisCat a L'Accent)


Vaga de fam de presos kurds a Iran i nous condemnats

S'estenen les accions en solidaritat amb la vaga de fam

Un dels presos en vaga de fam a Iran agredit

El Premi de Drets Humans 2014 per un periodista kurd d'Iran

Mobilitzacions en solidaritat amb els presos en vaga de fam a Iran

Trenta dies de vaga de fam a Urmia amb noves mobilitzacions 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada