dissabte, 27 de desembre del 2014

Guanys significatius de les YPG a KobanêDivendres 27 de desembre al matí, les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) van trencar les defenses de primera línia de l'Islamic State (IS, Estat Islàmic) al nord-est Kobane (Ayn Al-Arab en àrab). En l'atac reeixit van capturar l'estratègic edifici municipal i l'escola femenina Al-Khanasa, van matara desenes de militants fonamentalistes i capturar el seu armament pesat. Segons les pròpies YPG han capturat desenes d'AK-47 i fins a 2.000 bales.

Al sud de Kobane, les YPG van dur a terme una sèrie de batudes, contra amagatalls de l'IS i rutes de subministrament als seus combatents atrinxerats dins de la ciutat. Un total de 22 militants islamistes van resultar abatuts en només 24 hores, juntament amb 3 dotzenes d'altres que van ser ferits en la batalla.

                                            
A l'Ajuntament ja torna a onejar el banderí de les YPG

 Al carrer 48, artèria principal a Kobanê, la coalició internacional va bombardejar posicions d'IS destruint camionetes que estaven armades amb metralladores antiaèries de 23mm. La Coalició ha informat de tretze atacs aeris sobre la ciutat de Kobanê en les últimes 24 hores, que estarien facilitant l'avanç de les YPG i les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) cap a l'escola Yarmouk, a prop del carrer 48.

Les YPG han informat que l'avantguarda de les seves unitats ha arribat als peus del turó de Mishtenur, ocupat pels fonamentalistes el passat 6 d'octubre. Mihstenur és la porta d'entrada a Kobanê i on es va immolar la miliciana de les YPJ Arîn Mîrkan.  

Fotos: @FredericHelbert  @IbrahimH_

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada