dissabte, 27 de desembre del 2014

Dos morts en enfrontaments entre islamistes i nacionalistes al Kurdistan turcMembres del Hür Dava Partisi (Hüda-Par, Partit de la Causa Lliure), han atacat aquesta matinada una protesta que mantenia el moviment de la joventut kurda YDG-H a a Cizre. YDG-H mantenia una vetlla pels cossos de milicians kurds morts en l'ofensiva nacional kurda sobre la muntanya de Shengal (Iraq) que havien arribat a la ciutat.

Els enfrontaments, amb armes de foc, s'han estès a d'altres poblacions del Kurdistan de Turquia. El balanç provisional dels xocs és de dos morts sense que es conegui de quin bàndol són. A Nur els joves kurds han rodejat completament els islamistes segons l'agència Doğan New. Segons les autoritats turques de Sirnak hi ha hagut tres ferits.

Hüda-Par és un partit minoritari islamista kurd. A efectes reals continua fent la guerra bruta a l'estat organitzant contra manifestacions a les convocatòries que fan els partits pro kurds. Hüda-Par és l'hereu del partit turc Hizbol·là que els anys noranta va terroritzar el moviment nacional kurd amb nombrosos actes de terrorisme para policial.

Des que el 7 d'octubre el moviment kurd a Turquia iniciés les protestes per solidaritzar-se amb Kobanê i contra el setge islamista a la ciutat Hüda-Par ha protagonitzat nombrosos atacs. El balanç dels enfrontaments entre islamistes i nacionalistes és ja de 36 morts i més de 300 ferits amb un miler d'habitatges cremats.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada