divendres, 26 de juny del 2015

El PYD aclareix que no atacaran ar-Raqqà

El co president del Partiya Yekîtiya Democrat (Partit de la Unió Democràtica, PYD) ha aclarit les especulacions sobre el futur d'ar-Raqqà (Síria). Des que les YPG, YPJ i FSA, aliats a Burkan al Firat, van conquerir Gîrê Spî/Tell Abyad el passat 15 de juny s'han succeït les especulacions. L'avanç de les milícies kurdes, confirmat amb la conquesta d'Ayn Issa dimarts, han fet creure que aquestes podien assaltar el rocafort de l'Estat Islàmic a Síria, ar-Raqqà.

La postura del dirigent del PYD envers aquesta qüestió és similar a la del dirigent kurd de l'Iraq, Masud Barzani, respecte a Mosul. Segons recull Reuters Muslim ha afirmat: "Hem parlat amb les YPG. No tenen cap pla sobre Raqqà fins ara. Això ho han de decidir les forces revolucionàries de Raqqà. Quan estiguin preparades per alliberar Raqqà, potser les YPG llavors decidiran de donar-les suport. Pe`ro les YPG en cara no han pres cap decisió sobre aquesta qüestió."

Muslim va perdre un fill l'any 2013, en la defensa de la ciutat de Tell Abyad, recentment reconquerida per la milícia kurda. Les YPG van ser promogudes pel seu partit com a grup d'autodefensa l'any 2011. Ha destacat que la postura turca envers la seva formació contrasta amb Europa que sí confia en el PYD.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada