dimarts, 2 de juny del 2015

El govern iraquià no permet una delegació kurda a la reunió de París

El Govern Kurd de l'Iraq ha fet pública la seva decepció davant un nou menys preu del govern iraquià. Avui s'ha celebrat la trobada contra de la coalició internacional contra l'Estat Islàmic a París. Ha comptat amb la participació de ministres de 20 estats per examinar la situació.

Malgrat que
les forces peshmerga del Kurdistan estan en la primera línia de la lluita contra l'IS, a la trobada no ha pogut participar cap delegació kurda. Les forces kurdes peshmerga i del PKK han pagat un alt preu en la lluita contra l'IS. Més 2.000 combatents morts i 20.000 de ferits.Han estat, sense dubte, la força més efectiva la lluita contra l'IS a l'Iraq. A més el govern kurd acull al seu territori
més de 1,5 milions de refugiats i desplaçats interns. Tot plegat no serveix per a res alhora de participar en reunions internacionals. Una vegada més els kurds són negats, amagats i menyspreats.

Com afirma el Govern Kurd "
Durant els darrers dies, hem fet esforços concertats per convèncer les oficines del primer ministre iraquià, i el Ministeri d'Afers Exteriors de convidar a un representant de la regió del Kurdistan a la reunió com a part de la delegació iraquiana. Lamentablement, el Govern iraquià s'ha negat a atendre la nostra sol·licitud. Expressem la insatisfacció, de la gent i el govern de la regió del Kurdistan, amb el govern iraquià per excloure la regió del Kurdistan de la reunió de París (...) Reiterem que la regió del Kurdistan, d'acord amb l'article 105 de la Constitució iraquiana té dret a que el seu representant a les reunions internacionals per transmetre els punts de vista dels líders del Kurdistan Regió."0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada