dimecres, 10 de juny del 2015

Tres membres de l'HDP assassinats a Amed per islamistes

L'assassinat a trets d'un dirigent de la branca de caritat del Hüda-Par a Amed va acabar amb un bany de sang. Els fets es van produir ahir a Amed (Diyarbakir en kurd) quan uns desconeguts van emboscar l'islamista Aytaç Baran prop de casa seva. Va morir poc després. Malgrat que el moviment de joves kurd YDG-H, acusat dels fets, va negar tota responsabilitat i va definir-los com una "provocació"; malgrat que l'HDP va condemnar l'acció, malgrat tot plegat; els islamistes van iniciar una cacera en tota regla.

A part de 6 ferits, tres membres de l'HDP, Bayram Özelçi, Bayram Dağtan  i Emin Esen, van ser assassinats i seran enterrats al cementiri de Yeniköy. La policia va detenir 14 persones en els fets. Aquest matí, novament, islamistes de l'Hüda-Par tornaven a marxar armats pels carrers d'Amed.


Hür Dava Partisi (Hüda-Par, Partit de la Causa Lliure) és un partit minoritari islamista kurd. A efectes reals continua fent la guerra bruta a l'estat organitzant contra manifestacions a les convocatòries que fan els partits pro kurds. Hüda-Par és l'hereu del partit turc Hizbol·là que els anys noranta va terroritzar el moviment nacional kurd amb nombrosos actes de terrorisme para policial. La seva poca implantació es va demostrar en uns resultats ínfims a les eleccions locals de 2.014. No es va presentar a les eleccions legislatives de 2.015.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada