dimarts, 30 de juny del 2015

El PKK dóna per trencat l'alto el foc unilateralment per Turquia

El motiu ha estat un bombardeig per part de l'aviació turca sobre les bases de la guerrilla kurda a les Zones de Defensa de Medya. En concret el bombardeig s'ha produït a Oramar una zona rural de Daglica al districte de Yüksekova (província de Hakkari).

En un comunicat  fet públic per les Hêzên Parastina Gel (HPG, Forces de Defensa del Poble), milícia armada del Partiya Karkerên Kurdistanê (PKK, Partit dels Treballadors del Kurdistan) afirma que és el primer atac d'aquestes característiques des de 2.013. Les HPG consideren que, amb aquesta acció, la part turca ha trencat unilateralment l'alto el foc de forma evident.Reiteren que ahir es va reunir el consell de seguretat turc (MGK), màxima instància militar de la república i que l'acció va ser decidida allà. Afirmen que "ens reservem el dret de respondre" en una clara advertència. És l'incident més greu des del de l'abril. El gener les HPG ja van afirmar el mateix davant els assassinats de menors per part de la policia turca i van llençar l'atac a una comissaria.

Paral·lelament l'exèrcit turc va atacar ahir de forma indiscriminada la població de Roboski, on hi havia una protesta pacífica contra el seu excessiu desplegament provocant diversos ferits. Fa una estona ha disparat contra Çequela, un poble kurd situat a la zona síria concretament al cantó autònom d'Efrîn, a Rojava. L'excusa de les tropes turques, en una clara provocació, és que "s'estaven entrenant" disparant contra la població kurda.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada