dimarts, 9 de juny del 2015

Les YPJ i YPG a 5 quilòmetres de Suluk

La població de Suluk s'ha convertit en el proper objectiu de les milícies kurdes de Síria. Està situada al sud-est de Gire Spi (Tell Abyad) en el Kurdistan sirià o Rojava. Suluk és la darrera gran població abans de Gire Spi. Ahir les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) i les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) es feien amb el control d'Aliya després de tot un dia de combats aferrissats. 

Avui una columna encapçalada per la milícia de les YPJ expulsava l'Estat Islàmic del petit poble d'Um El-Tile, situat a només 5 quilòmetres de Suluk segons informa l'Ajansa Nûcçeyan a Hawar aportant-hi un vídeo. Hores abans s'havien conquerit les poblacions de Til Ebdela and El-Sikuri, a 6 quilòmetres de Suluk.


Daesh o Estat Islàmic està fortificant Gire Spi. Video News ha fet pública una gravació realitzada des de la part turca de la frontera on s'observen les rasses que els fonamentalistes estan preparant als voltants de la ciutat. Amb aquestes trinxeres i la col·locació massiva de mines provaran de fer front a la clara ofensiva kurda sobre la ciutat.


D'altra banda les milícies kurdes han fet públics els noms de deu voluntaris/es més que han mort en aquests combats i seran traslladats al Kurdistan turc pel seu enterrament a través de Semalka.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada