dilluns, 29 de juny del 2015

S'inverteix la situació a Hasakah


L'entrada en combat de la guàrdia republicana de l'exèrcit sirià ha capgirat la situació a al-Hasakah, al Kurdistan de Síria. La brigada 123 i la brigada aerotransportada 124ª s'han desplegat a l'oest de la capital provincial i han fet recular els invasors islamistes. La presó i l'estadi, que han patit un setge de 48 hores són ara sota control de l'exèrcit àrab sirià.


Les YPG abans d'entrar en combat al districte d'Aziziya. Fotos: @yunus4acka7

La milícia kurda de les YPG, per la seva part, ha fet tres moviments. El primer aturar la incursió de l'IS al districte d'Aziziya. Una incursió que comptava amb cèl·lules islamistes amagades dins el districte. Aplicant el toc de queda han dificultat més atacs sorpresa. El segon ha estat ocupar tots els controls de l'exèrcit a l'est de la ciutat. Els lleials a Àssad els van abandonar per centrar-se en la defensa del centre. El tercer ha estat llençar un atac sobre el barri de Ghazal on l'IS provava de fer-se fort. Hores d'ara és incert el resultat.

Sota la direcció del número 2 de la Síria d'Àssad, el general Issam Zahreddin, la guàrdia republicana va començar a desplegar-se cap a Gweira evitant que els dos flancs atacants, dret i esquerra, fessin contacte. En primer lloc van aturar l'assalt al centre amb ajuda de l'aviació. El màxim punt on van arribar els islamistes de l'IS fou l'estadi situat al sud de l'església assíria. Ahir a la tarda l'exèrcit va llençar un atac encapçalat pel propi Zahreddin que va recuperar part de Gweira. El suport de l'aviació fou decisiu. L'IS respon sobretot amb vehicles bomba cada vegada més sofisticats. Aquest matí un d'ells ha mort 12 soldats en un triple atac amb cotxes bomba d'IS als districtes de Gweira i Nashwa anb 12 soldats morts. L'IS ha desplegat atacants suïcides per la ciutat amb la missió de llençar-se sobre els punts de control.


Aquest matí l'exèrcit àrab sirià ha recuperat part(no tot) del districte de Nashwa on l'Islamic State va aconseguir més guanys entre dijous i dissabte. L'operació continua hores d'ara mentre l'aviació vigila que no arribin reforços als fonamentalistes sunnites. La televisió siriana ha anunciat que l'exèrcit "ha netejat" el districte però, tot i els avenços, això sembla lluny de la veritat. L'operació en aquest districte l'està duent a terme la Brigada 123 de l'exèrcit àrab sirià.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada