dimecres, 17 de juny del 2015

Executat un altre pres kurd que va fer vaga de fam l'any passat

Kurdistan Human Rights Network ha comunicat que Mansour Arwand va ser executat a la forca el 2 de juny a la presó de Miandoab amb la presència de funcionaris d'intel·ligència i judicial, mentre que la seva família i el seu advocat no van ser informats."L''execució de la sentència de Mansour es va efectuar de forma anormal. Va ser penjat per una grua en lloc del procediment habitual d'afusellament."

 Tot i les constants peticions de les seves famílies per obtenir informació sobre Mansour, els funcionaris havien expressat el seu desconeixement de l'execució fins a l'actualitat. Però en el matí del 15 de juny la seva família van ser informada oficialment per la presó que la pena de mort s'havia aplicat ". 

Mansour Arwand, de 39 anys, va ser arrestat el 14 de juny de 2010 a Mahabad.Va ser traslladat a la presó de Mahabad just després de les sessions d'interrogatori eren una i va ser condemnat a mort el càrrec de la col·laboració amb el partit kurd proscrit, Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iran. El 13 de setembre 2012 se li va informar oficialment de la pena de mort. Mansour Arwand fou un dels participants en la vaga de fam de finals de l'any passat a la que KurdisCat va donar suport. Des d'aquella protesta pacífica han mort executats, com a mínim, els participants Saman Nassem i Saber Mokhaled Mawaneh.

Per a saber-ne més d'aquesta vaga de fam vam informar:

La vaga de fam silenciada dels 29 presos kurds a l’Iran (Article de KurdisCat a L'Accent)

Vaga de fam de presos kurds a Iran i nous condemnats

S'estenen les accions en solidaritat amb la vaga de fam

Un dels presos en vaga de fam a Iran agredit

El Premi de Drets Humans 2014 per un periodista kurd d'Iran

Mobilitzacions en solidaritat amb els presos en vaga de fam a Iran

Trenta dies de vaga de fam a Urmia amb noves mobilitzacions

Acaba la vaga de fam 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada