dimarts, 2 de juny del 2015

Les YPG responen les falses acusacions de la "Coalició Nacional Siriana"

El conglomerat de grupuscles finançats per Turquia que es pretén presentar com a oposició siriana a Baishar al-Àssad va acusar el Partiya Yekîtiya Democrat (Partit de la Unió Democràtica, PYD) dissabte de cometre "crims". Segons la Coalició Nacional de Forces Sirianes de Revolució i d'Oposició, el partit kurd mitjançant la milícia Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) du a terme "campanyes de detenció contra la població kurda i àrab, desplaça civils sistemàticament, força els joves a emigrar i a servir a la força a les seves files, segresta civils, especialment menors per estendre el terror a la població."


Les YPG han respost immediatament aclarint que les acusacions no són reals i pretenen "estigmatitzar" en un moment en que les YPG, amb suport aeri de la coalició internacional, està essent l'únic actor a Síria que fa enrere l'Estat Islàmic. La "Coalició" es limita a emetre comunicats però no actua sobre el terreny ni combat l'IS, de fet actuen com a "col·laboradors de l'IS, només es diferencien en els uniformes. En canvi les YPG han demostrat que són l'única força que no discrimina unes poblacions sobre les altres. Aplicant els principis del confederalisme democràtic, als cantons de Rojava, no només conviuen sinó lluiten plegats àrabs, assiris i kurds. En canvi pregunta a la Coalició què ha fet respecte a la que volia ser el seu col·laborador kurd, l'Encûmena Niştimanî ya Kurdî li Sûriyê (ENKS,Consell Nacional Kurd de Síria). la realitat és que la Coalició ha menyspreat l'ENKS seguint la mateixa política que Àssad de negar l'existència del poble kurd. La Coalició s'ha negat reiteradament a incorporar l'ENKS a la Coalició malgrat les peticions d'aquest.

Les falses acusacions no passarien de ser propaganda de guerra per part d'un actor menor que no controla territori efectiu a Síria. La "Coalició", però, és reconeguda per 20 estats com a representant legítim de Síria. Òbviament per Turquia, el seu màxim promotor. De fet el grup és conegut com a "Oposició d'Istanbul". Però també és reconguda com a "únic representant legítim del poble de Síria" per Kuwait, Bahrein (estat que reprimeix salvatgement la població xiïta), Qatar, Aràbia Saudita o l'estat francès. També l'UE reconeix el grup com a "representant legítim de les aspiracions del poble sirià". Un cas específic és el del Regne d'Espanya que reconeix la Coalició com a "únic representant legítim del poble de Síria" i, en canvi, persegueix els i les ciutadans/es espanyols/es que ajuden a les YPG o YPJ qui, en realitat, són l'única formació que combat efectivament l'IS. Delirant.

Un darrer apunt: La Coalició Nacional Siriana té la seva seu a Idlib, ciutat que va ajudar a ocupar formant part d'una aliança liderada per l'Al Nusra Front, la branca siriana d'Al Qaida.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada