dimecres, 17 de juny del 2015

Una miliciana kurda assassinada per l'exèrcit turc

Les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) han fet públic que l'exèrcit turc va emboscar una unitat de la milícia al districte d'Eruh (Kurdistan de Turquia). En l'enfrontament va ser assassinada Maxzume Muhammedzade (Sarya Onur) membre de les Yekîneyên Jinên Azad-Star (YJA-STAR) formació fundada l'any 2.004. 

La jove assassinada era originària de Selmas, al Kurdistan Est o Kurdistan de l'Iran i es va unir a les files del moviment d'alliberament kurda l'any 2011.Va traslladar-se a la regió Botan (Kurdistan de Turquia) després de completar la seva formació a les bases de les HPG.
"El camarada Sarya qui es va unir al PKK amb un anhel per la llibertat i la justícia, igual que milers de joves de Rojhilat (Kurdistan de l'Iran), va participar en la lluita al costat de tots els que volen crear una vida digna a través d'una gran resistència i una voluntat decidida. La camarada Sarya ha caigut lliurant una lluita en les files d'YJA-STAR), el més gran i  ampli moviment d'alliberament de la dona de les quatre parts del Kurdistan i el Mitjà Orient ". 


La pròpia milícia ha incidit en el fet que va ordenar la retiara per no donar lloc a un incident major en un moment especial tens. Les HPG han posat èmfasi en que l'exèrcit turc incessantment continua les seves operacions  provocatives contra les forces de la guerrilla malgrat que aquesta prova d'evitar un ambient de conflicte.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada