dijous, 25 de juny del 2015

L'IS entra a Kobanê per la frontera i fa una matançaEn un primer moment s'hi van comptat 45 morts a Kobanê en un atac d'Estat Islàmic. El ministre de sanitat de Kobanê, el Doctor Welat Ömer, ha elevat la xifra de víctimes a 201 en un balanç de dissabte 27 de juny. L'atac ha començat clarament pel pas fronterer de Síria amb Turquia de Mursitpinar; entre Kobanê i Suruç. Segons el governador turc d'aquesta província l'atac provenia de Jarablus doncs ells tenen càmeres a la frontera i no han detectat moviment. És impossible que un atac d'aquest nivell hagi creuat 60 quilòmetres i un riu, controlats per les YPG i entrat a la ciutat de Kobanê pel nord. D'altra banda el mateix governador ha ordenat que no es deixi entrar els ferits kurds de Kobanê. A mig matí s'ha desdit i han començat a arribar ferits a Suruç on la població local s'ha volcat per donar sang.

L'atac ha començat amb un cotxe bomba suïcida a la posició de control fronterer. Dos altres vehicles carregats d'explosius han estat frustrats. El que mostra el nivell de l'assalt amb tres vehicles suïcides. Posteriorment un nombre indeterminat d'islamistes han creuat la frontera assassinant de forma indiscriminada. La tàctica de l'atac és gairebé calcada a la del passat 29 de novembre al mateix lloc. Ara mateix els atacants de l'IS són dins el districte de Camarg on les unitats d'autodefensa (YPG/YPJ) els fan front en el pitjor atac islamista a la ciutat des del passat 26 de gener. En els combats haurien mort 30 membres de l'IS.

1 comentaris:

  • Manel Oriol says:
    25 de juny del 2015, a les 13:36

    En nom de quin déu es permet i es fa aquesta matança? La dignitat de l'ésser humà no té més referent que el respecte per un mateix i pels altres.

Publica un comentari a l'entrada