divendres, 19 de juny del 2015

Les Asayish kurdes expulsen els lleials a Àssad de l'estació de tren de Qamixli


La ciutat de Qamixli, al cantó sirià de Cizîrê (Jazira) és compartida per les milícies kurdes (YPG, YPJ) i les tropes lleials a Baixar al-Àssad. En el primer cas s'implanta el sistema de l'autonomia democràtica mentre en el segon es manté el règim existent abans de l'inici de la guerra civil, l'any 2011. Una situació similar es produeix a al-Hasakah, ciutat del mateix cantó de Rojava. 

Puntualment hi ha tensions entre les dues parts malgrat mantenir-se la coexistència. Dimarts van esclatar enfrontaments entre les dues forces. Generalment aquests xocs es produeixen per detencions entre uns i d'altres. Els darrers enfrontaments van produir-se arran de la detenció d'un militant del Partiya Yekîtiya Democrat (Partit de la Unió Democràtica, PYD) dilluns a mans de les NDF. Les Forces de Defensa Nacional són una milícia formada per partidaris d'al-Àssad i que actua com a auxiliar de l'exèrcit. En resposta a aquesta detenció, les forces de seguretat kurdes, Asayish PYD van detenir una vintena de membres d'aquesta milícia, el que va derivar a l'esclat dels enfrontaments entre les dues parts.

Com a resultat dels combats, dins de la ciutat, les forces de seguretat kurdes de Asayish van prendre el control de la Direcció de Transport, l'edifici de Seguretat Militar, el garatge municipal, a més de l'estació de tren. Aquesta darrera erautilitzada com a caserna militar de la milícia pro-règim de l'NDF.
 

Alhora, les forces Asayish van imposar bloqueig a la presó Allaya, on desenes de persones estaven detingudes per les forces del règim. Finalment es va "arribar a un acord amb les forces d'Àssad per alliberar els detinguts kurds i àrabs, que van ser capturats per les milícies pro-règim dilluns, mentre que les forces Asayish alliberaven els funcionaris, i membres de les forces de seguretat, militars i polítics del règim " segons Ara News.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada