dissabte, 20 de juny del 2015

Inauguració d'un gran temple yezidi a Geòrgia

La minoria kurda, de religió yezidi, incloent-hi nous refugiats recentment arriben de Shengal (Kurdistan de l'Iraq) va celebrar l'obertura del seu primer Temple i Centre Cultural a la capital georgiana de Tbilisi.Més de 2.000 convidats van assistir a la cerimònia d'obertura el passat 16 de juny, inclosos els representants d'altres minories religioses. La data commemorava el centenari d'una matança de minories a mans dels turcs otomans.

El terreny ha estat cedit pel govern i finançat pels governs kurd de l'Iraq, l'iraquià i Mir Tahsin de Beg, el líder espiritual yezidi."Durant més d'un segle kurds yezidi viuen a Geòrgia i donem gràcies a Déu que ara tenen l'oportunitat de reunir-se en un sol lloc, pregar aquí, estudiar l'idioma i no perdre la seva cultura", va dir Malkhaz Songulashvili, un bisbe de l'Església Evangèlica Església Baptista de Geòrgia.El Ministre d'Igualtat de Geòrgia Paata Zakareishvili va dir a Rudaw que "els kurds yezidi són part de la societat georgiana i aquest esdeveniment és molt important per a tots nosaltres. Creiem fermament que aquest centre donarà més oportunitats als kurds yezidi per a preservar la seva antiga religió, bella llengua i la cultura ".
El 1989, els kurds
yezidi a Geòrgia eren 33.331, baixant el seu nombre a  20.843 en l'any 2002. Avui en dia, les associacions locals estimen els seus números en no més de 6.000. Les generacions més joves han marxat per motius econòmics cap a Europa.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada