diumenge, 14 de juny del 2015

Les forces dels dos cantons han contactat

Les forces aliades estan trinxant les línies defensives de l'Estat Islàmic al nord de la província d'ar-Raqqà, el seu feu a Síria. La voladura de dos ponts, l'ús d'un cotxe bomba suïcida a l'oest o les mines no estan servint per aturar l'ofensiva. Les YPG i YPJ han entrat a mitja tarda per l'est de la pròpia ciutat de Tell Abyad després de conquerir el turó immediatament situat al nord-est de la població. Paral·lelament es trencava la línia defensiva de l'IS per l'oest i Burkan al-Firat conqueria més de 30 pobles en poques hores avançant sobre Tell Abyad.

La població està defensada per 150 islamistes que ara tenen tallada la via cap a ar-Raqqà. Alguns s'estarien entregant a la frontera turca però la majoria resisteixen. La part est de la població és majoritàriament en mans de la milícia kurda.

La columna procedent del cantó de Kobanê i la del cantó de Cizîre han contactat fins i tot a la població de Maleh unint per primera vegada les dues zones autònomes.

Una cinquena columna avança cap a Ayn Issa. Aquesta població era el nexe de Tell Abyad i ar-Raqqà. Novament l'IS està usant cotxes bomba per aturar l'ofensiva que ha avançat  déu quilòmetres en el dia d'avui.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada