dijous, 16 de juliol del 2015

400 voluntaris occidentals lluiten dintre de les YPG

Segons l'Observatori Sirià per als Drets Humans (SOHR) hi ha voluntaris europeus, ciutadans nord-americans, australians i sud-americans lluitant a la milícia kurda al nord de Síria. SOHR utilitza una xarxa d'informants a través de Síria per recopilar informació sobre el terreny. Segons l'observatori les YPG va establir un nou batalló el maig composat íntegrament per voluntaris del comunista Marksist-Leninist Komünist Partisi, MLKP. El MLKP ha declarat vol establir, de fet ho ha aconseguit, una força de voluntaris dins YPG inspirat en les brigades internacionals que van lluitar a la Guerra Civil Espanyola.  Hores d'ara és el partit no kurd que ha patit més baixes mortals defensant Rojava,

En una altra línia el voluntari grec Kristopher Nicholaidis van dir a la pàgina web Your Middle East: "Jo crec que el YPG és ... qui porta la major lluita antifeixista del nostre temps lluitant contra els jihadistes. " El 3 de juny d'aquest mes ha mort el primer voluntari nord-americà a les files de la milícia, Keith Brromfield, Gelhat Raman. Fa uns dies, un altre nord-americà, Jordan Matson, un dels primers en afiliar-se a la milícia va aparèixer a Suècia on va participar en un míting a favor de Rojava, s'ha casat amb una noia kurda de Suècia i ha abandonat el front. Fa només uns dies apareixia també una entrevista a un anarquista turc voluntari amb les YPG.

Hores d'ara ja han mort dos ciutadans australians, dos alemanys, un nord-americà i un britànic combatent a les files de les milícies kurdes.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada