dissabte, 25 de juliol del 2015

Comunicats de les HPG sobre els atacs rebuts per part de l'aviació turcaHêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG), organització militar del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) és una estructura d'autodefensa des de la seva fundació. Una vegada més, però, és objecte d'una agressió brutal, sense sentit, de l'imperialisme turc.

Les HPG han fet públic un comunicat on expliciten, amb detall, els atacs aeris rebuts a les seves bases (Zones de Defensa de Medya) des de les onze de la nit del 24 de juliol fins ara. Les zones afectades són Haftanin, Metina, Zap, Avashin, Basya, Gare, Kandil i Xakurke. Els atacs han continuat ininterrmpudament durant tota la nit. Afegeix que també hi ha hagut atacs terrestres a Mamreş, Avashin, Şikêra i Bêdewê.

En un primer balanç de l'organització, el comunicat, afirma que hi ha tres persones civils ferides, dos milicians i un mort. Es tracta del komutani (comandant) Şervan Varto 'Önder Aslan' qui formava part del Consell de Comandament de la milícia. Önder Aslan es va incorporar a les HPG l'any 1993 i era nadiu de Muş, al Kurdistan sota ocupació turca.

En un altre comunicat de tipus polític, les HPG han afirmat que no té sentit continuar amb el procés de pau. "Bàsicament Turquia ha acabat amb l'alto el foc" va afirmar Zagros Hiwa, de les HPG. Segons la milícia, els atacs turcs suposen la ruptura "unilateral" de l'alto el foc per part turca.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada