dissabte, 25 de juliol del 2015

Les JERC lamenten la massacre de Suruç

El passat 20 de juliol, un atemptat terrorista a Suruç, al Kurdistan del Nord (dins l’actual Turquia) va llevar la vida a 32 joves i en va ferir 103 més. Aquests joves, membres de la Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (la Federació d’Associacions de Joves Socialistes, joventuts del Partit Socialista dels Oprimits) estava duent a terme un seguit d’activitats encarades a la preparació d’una brigada per a ajudar en la reconstrucció de Kobanê, al Kurdistan Occidental.
Aquest atemptat es produeix una vegada més gràcies a la total passivitat i connivència del govern turc d’Erdogan, amb l’Estat Islàmic (Daesh). Cal remarcar, que l’actual govern en funcions (que no ha decretat jornada de dol) disposa d’un excepcional desplegament dels serveis secrets a la ciutat de Suruç, en tant que és la porta d’accés a Kobanê. Cal també destacar que fa aproximadament un mes, l’Estat Islàmic ja es va infiltrar a Kobanê a través de territori turc per tal de perpetrar una matança que va costar la vida de més de 42 civils.

Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, creiem que el millor homenatge és la victòria. Per tant fem una crida al jovent dels Països Catalans a prendre part de totes aquelles activitats i a participar de tots aquells moviments uniàris de solidaritat amb el Kurdistan, especialment amb Rojava. També fem una crida a les institucions catalanes, valencianes i illenques a donar una resposta a la crisi humanitària de Síria, tal com fa més de 20 anys es va fer amb la crisi humanitària a Bòsnia. Cal que els Països Catalans demostrin una vegada més la seva exemplar cultura de la pau, tal i com el 2003 va demostrar-ho a nivell mundial amb les manifestacions del “No a la Guerra”.


Last 20th July, a terrorist attack in Suruç, in northern Kurdistan killed 32 youths and injured 103 more. These youths were members of the Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (Socialist Youth Associations Federation, Routh wing of the Socialist Party of the Oppressed) and were preparing a brigade in order to help in the reconstruction of Kobanê, in Western Kurdistan.

This attack has been done once again with the passivity and permissivity of the Turkish government, led by PM Tayipp Erdogan. The turkish caretaker government (that did not decree national mourning) has currently a huge secret services deployment in Soruç, a border population with Kobanê. This is another case of the collusion between Turkish authorities and ISIL (Daesh), as last month there was a fundamentalist attack to Kobanê through the Turkish borders that killed 42 civilians.

The Youth of the Left Republican Party of Catalonia believe that the best tribute is the victory, so we appeal the Catalan Countries youths to engage with all those unitarian movements and to participate in those activities of solidarity with Kurdistan, especially with Rojava. We also appeal the Catalan, Valencian and Islander institutions to give a response to the Syrian humanitarian crisis, as it was done during the 90’s in the Bosnian War. The Catalan Countries must show again to the world its exemplary pace culture as they did in 2003 with the “Anti war” demonstrations.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada