divendres, 17 de juliol del 2015

Sorxwin Zagros (comandant YPJ): "Les dones s'han convertit en la revolució en si mateixes"


L'Agència Firat News ha parlat amb una de les comandants (komutani) de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) al cantó kurd de Síria de Kobanê. Sorxwin Zagros explica que "Les dones s'han convertit en la revolució en si mateixes" a Rojava, el Kurdistan sota administració siriana.

Quan resten dos dies per commemorar els quatre anys de l'inici del procés revolucionari, Zagros creu que el punt de vista masclista ha estat esclafat a Rojava. La voluntat de les dones, la seva opinió sotmesa per 5.000 anys, ha emergit. la transformació social ha tingut com a punt nuclear les dones: "una transformació social centrada en les dones (...) contra el sistema dominat pels mascles i que imposa un esclavatge". Respecta a la violència de gènere s'ha passat de la resignació a la permissivitat zero. Tot plegat també ha transformat els homes implicats en la revolució que han passat de dominadors, en molts casos, a companys de lluita.

La komutani explicita que "Sota qualsevol circumstància, la nostra revolució serà solidària amb totes les dones. Allà on una dona és oprimida serà una zona de combat per a nosaltres. Potser el quart aniversari de la nostra revolució serà reivindicat per les dones de tot el món".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada