dimarts, 28 de juliol del 2015

El govern turc va detenir ahir 256 persones més: un 88 % kurds

La pretesa operació contra "qualsevol terrorisme" continua mostrant-se especialment perversa. Gairebé la totalitat dels detinguts ahir, 256, formen part de la comunitat kurda. Les operacions repressives d'ahir es van localitzar a 14 províncies. Amb aquestes detencions ja són 1.050 les persones segrestades per les forces policials del govern islamista turc.

Només a Ankara i Mersin ahir foren detinguts una trentena d'islamistes. A Erzurum (Kurdistan) 34 suposats membres del PKK, a Amed i Mardin, províncies kurdes, 135 suposats militants kurds, a a Antalya una vintena, a Mugla 6, a Batman una desena de joves suposadament afins al moviment YDG-H, a Gaziantep una vintena de suposats membres de la KCK.

L'Associació de Drets Humans de Turquia (Insan, Hakklariya Insadir, IHD)  ha afirmat avui que hi ha 34 menors d'edad entre els capturats. No arriben a 140 els detinguts islamistes pel que la proporció de segrestats de l'esquerra turca i, sobretot, del moviment kurd, seria de 87 %. Del poc que ha transcendit hi ha 22 islamistes vinculats a la confraria Gülen. Aquest moviment, més que proper a l'Estat Islàmic, és adversari polític concurrent de l'islamista AKP, actualment al govern. Aquest govern, cal recordar-ho, és en fals, actua com una dictadura quan, des del 7 de juny va perdre la majoria absoluta i resta de forma provisional. Segons IHD de 1.034 detinguts quan van fer recompte, 872 eren, amb tota seguretat, kurds. Això suposa un 84 %.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada