dimarts, 21 de juliol del 2015

HDP: "El govern turc és directament responsable de l'atemptat de Suruç"

Selahattin Demirtaş, co president de l'HDP, de l'Halkların Demokratik Partisi (Partit Democràtic del Poble) assegura que un atac així no es podria organitzar sense el suport de l'estat turc. "El govern provisional és directament responsable" precisament per què està fent ulls clucs a la creixent mobilització de l'Estat Islàmic a Turquia. Tot i que aquest grup no ha reivindicat encara l'acció, és el probable executor.


Ja són 32 les víctimes mortals de l'atemptat i els co presidents de l'HDP, Demirtaş i Figen Yüksedag han reclamat avui una sessió extraordinària al parlament turc sobre el fet. Es dóna la circumstància que el govern va declarar recentment una jornada de dol per la mort d'un príncep saudita però no ho ha fet davant el que és el pitjor atemptat en el seu territori en tres dècades.

Els serveis d'intel·ligència turcs tenen una forta presència a Pirsûs (Suruç en turc) i controlen la identitat de cada persona que hi arriba. La ciutat és la porta d'entrada cap a la veïna Kobanê, al Kurdistan sirià. Que, malgrat aquest ferri control, hagi pogut succeir una matança com la d'ahir, fa creure al dirigent kurd en una clara responsabilitat, sinó connivència del govern d'Ankara i els seus serveis secrets.

Fa només unes setmanes, el diari pro governamental 'Sabah' obria en portada afirmant que el PYD era més perillós que Daesh (acrònim de l'Estat islàmic). El PYD és el principal partit kurd de Síria.

Qui és l'HDP

Dos diaris turcs aporten més proves del suport del govern turc a l'IS

Les 20 evidències de l’ajuda del govern turc a IS en el setge a Kobanê

L'explosiu que utilitza l'IS a Síria entrava per Turquia
DemirtaşDemi
Demirtaş
Demirtaş

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada