dilluns, 27 de juliol del 2015

Unes 60 persones responen a la crida de KurdisCat al consolat turc de Barcelona


Unes seixanta persones es van concentrar ahir a la tarda al consolat de la República de Turquia contra les agressions d'aquest estat al poble kurd. Van ser convocades pel KurdisCat - Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan. En l'acte hi van participar representants de les comunitats turca i kurda a Catalunya.

Els i les manifestants van denunciar la impunitat i accions calculades per part del govern turc com ara la seva necessària col·laboració o política d'ulls clucs davant l'atemptat de Suruç on van ser assassinats 32 internacionalistes kurds i turcs. També les 600 detencions arbitràries en només 72 hores. En el marc d'aquestes una noia turca ja estat assassinada extra judicialment a Istanbul sense cap explicació. 


També van fer una crida als i les periodistes de Catalunya a no callar davant la clausura de mitjans informatius pro kurds per ordre judicial i acomiadament de dos periodistes turcs per opinar diferent del govern.

Finalment es van condemnar els bombardejos, violant l'espai aeri iraquià, contra les zones on la resistència kurda té la seva presència o Medya Defence Forces.

La concentració estava coordinada amb d'altres de similars fetes a Londres, París, diverses ciutats alemanyes, italianes i suïsses o la de divendres a Bilbao.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada