dilluns, 20 de juliol del 2015

Una bossa amb centenars de membres l'IS encerclada a Hasakah


Segons The Arab Source, uns 1.200 membres de l'IS (Islamic State) estan atrapats a la ciutat d'Al-Hasakah, Kurdistan de Síria. L'exèrcit regular sirià els ataca pel districte de Nashwa, al nord i oest, mentre les YPG, YPJ i Sanadid ho fan per l'est, oest i sud. Les milícies kurdes han fet una maniobra envoltant simultània per l'est, des d'Aziziyah, i per l'oest des de Nasra. En aquestes operacions han conquerit el pont de la carretera cap a Tell Abyad, la presó juvenil, la sub estació elèctrica a l'entrada d'al-Hasakah i la zona coneguda com a "Red Villas". A l'est de la ciutat han avançat de forma més que notable.

Per la seva part, l'exèrcit d'Àssad va expulsar divendres l'IS de la facultat d'econòmiques i l'institut industrial destrossant les defenses de l'IS al districte de Nashwa. L'exèrcit àrab sirià té suport aeri, les milícies kurdes no. En la mateixa línia, l'exèrcit va entrar dimecres al barri d'Al-Shari'ah, al sud oest, fent enrere els islamistes.

Amb aquests moviments ha quedat encerclat el gruix de les tropes de l'IS a la ciutat. Continua en el seu poder un corredor a la part sud-est de la ciutat però cap de les dues carreteres que hi donen accés són en mans de l'IS. Les dues són, des de divendres, en poder de les YPG, YPJ i Sanadid. Van entrar el passat 24 de juny i van aconseguir conquerir el 50 % de la ciutat. Ara mateix no controlen ni el 15 % principalment als districtes de Gweiran (on estan molt afeblits) i el de Nashwa.

* L'ofensiva ha estat encapçalada per la Brigada 154 de l'Exèrcit Àrab Sirià i la 4ª Divisió Mecanitzada. Tenen com a forces auxiliars les National Defense Forces, Gozarto Protection Forces (milícia cristiana assíria) i el batalló àrab Al-Ba’ath.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada