divendres, 31 de juliol del 2015

Cerdanyola aprova una moció a favor del Kurdistan

Ha estat en el darrer ple abans de les vacances. La moció, d'urgència, ha estat aprovada per unanimitat. L'ha presentada el regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Iñigo Enterría, després de parlar amb KurdisCat. El text íntegre de la moció, que es basa en la declaració que han aprovat aquesta setmana quatre formacions de l'estat espanyol, és el següent:

Declaració a favor de la pau i la democràcia al Kurdistan i a Turquia

Atès que el 20 de juliol, l'Estat Islàmic assassinava a Suruç (Kurdistan turc) a 32 joves antifeixistes turcs que es dirigien a Kobane, a treballar per la seva reconstrucció. La matança va suposar un atac físic a la solidaritat internacionalista i un atac simbòlic al projecte de construcció de l'alternativa democràtica, social, econòmica i política que s'està forjant a Rojava (Kurdistan sirià).

Atès que l'Estat turc, que fins ara havia tolerat -i fins i tot facilitat- la presència de l'Estat Islàmic a la seva frontera, va llançar llavors la seva primera intervenció militar al conflicte sirià, aprofitant la situació per atacar la resistència kurda, bombardejant les muntanyes de Qandil (Kurdistan de l'Iraq) i amb la detenció de centenars d'activistes i sindicalistes a les principals ciutats del Kurdistan turc. Aquests bombardejos aeris s’han repetit els últims dies, amb la mort de centenars de civils kurds amb l’excusa de ser titllats injustament de terroristes, amb l’incomprensible silenci de la comunitat internacional i, especialment de l’OTAN, organització que lluita braç a braç amb els kurds contra el terror de l’Estat Islàmic.

Atès que després d'aquest gir en l'estratègia turca, el procés de negociacions de pau que mantenien des del 2010 el govern i el moviment d'alliberament nacional i social kurd quedava definitivament trencat, i les esperances de pau, enterrades. Turquia reprén, així, la seva estratègia repressiva, equiparant públicament de forma perversa, el feixisme fonamentalista i ultraconservador de l'Estat Islàmic amb la lluita popular i autoorganitzada de les kurdes i kurds que combaten en nom de la vida, la interculturalitat, l'antifeixisme, la democràcia radical i l'alliberament de les dones.

Atès que, el govern turc, amb una actuació autoritària, demostra de nou el seu nul compromís amb la pau, després de dos anys en què pràcticament no ha fet cap passa per a la resolució d'aquest conflicte i per la democratització de Turquia.

El Ple de l’ajuntament de Cerdanyola del Vallès acorda:

Primer.- Condemnar l’atemptat del 20 de juliol a Suruç i expressar la nostra solidaritat i afecte a les víctimes i a les seves famílies, així com reafirmar el nostre suport als qui construeixen l'alternativa democràtica, política, social i econòmica al Kurdistan i a Turquia.

Segon.- Demanar i instar al govern de Turquia:

• Que finalitzi immediatament l'assetjament i l'estratègia de repressió contra el moviment d'alliberament nacional i social kurd i el poble kurd en general, així com contra les opcions polítiques democràtiques i de base.

• L'alliberament immediat d’aquelles persones injustament detingudes.

• Que aposti, d'una vegada i fermament, pel respecte dels drets humans fonamentals, de la pau i la resolució d'aquest conflicte, ja que la seva postura actual només contribuirà a generar més patiment, més desplaçades i exiliades i més hegemonia per als que amenacen qualsevol forma de vida democràtica i plural.

Tercer.- Donar trasllat d’aquest acord als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al Govern Català, i al cònsol de Turquia a Barcelona.


Cerdanyola del Vallès, a 30 de juliol de 2.015


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada