diumenge, 5 de juliol del 2015

Balanç de 3 mesos de la guerrilla del PKK a Sinjar (Iraq)

La milícia del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK), anomenada Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) va fer balanç, el 2 juliol, de les seves accions a Sinjar. El balanç inclou els tres darrers mesos a la ciutat iraquiana on les HPG, procedents del Kurdistan de Turquia, s'han desplegat. En aquesta missió, les HPG proven de protegir la minoria yezidi dels fonamentalistes sunnites que, directament, els volen exterminar.

A la mateixa ciutat hi ha desplegades també unitats d'altres formacions, yezidis d'YBŞ i HPS, la milícia femenina de les HPG, YJA-Star, marxistes de l'MLKP turc, la milícia femenina kurda de Síria, YPJ o les Forces Peshmerga del Kurdistan iraquià. En el balanç emès, amb més de 400 accions on han participat els milicians de les HPG, s'han comptabilitzats sis voluntaris caiguts/des. A l'altre costat de la balança han aconseguit matar 104 membres del grup islamista. Des de febrer el front a Sinjar està bloquejat.


D'altra banda, ahir, les van expulsar l'IS de Bab Shlo, un turó proper a Sinjar que era usat pels islamistes per atacar les posicions kurdes a la ciutat. En els combats van morir sis islamistes i el komutani (comandant) de les Yekîneyên Berxwedanê Şengalê (YBŞ, Unitats de Resistència de Shengal), Agît Efrîn. S'havia incorporat a la milícia yezidi, promoguda pel PKK, arran dels atacs de l'estiu de l'any passat a la pròpia Shengal. 
- Qui són els yezidi?
- Qui són les Yekineyên Berxwedanê Şengalê (Unitats de Defensa de Shengal, YBS)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada