dissabte, 25 de juliol del 2015

Concentració al consolat turc contra l'agressió al poble turc


El govern de Turquia ha decidit, unilateralment, trencar el procés de pau endegat l'any 2.012. I ho ha fet de la pitjor manera, combinant agressions militars amb repressió salvatge de la població civil. A canvi de cedir la base d'Incirlik als EUA, el govern turc té via lliure, impunitat. Tot plegat s'afegeix a la política de connivència que Ankara té amb l'Estat Islàmic. En la més perversa de les tàctiques, Turquia està atacant les forces kurdes i de l'esquerra turca sota el pretext de que lluita contra el "terrorisme". I amb aquest eufemisme inclou, alhora, a l'Estat Islàmic amb l'oposició.

Per tot plegat denuncien la impunitat i accions precalculades per part del govern turc. Concretament:

1) La seva necessària col·laboració o política d'ulls clucs davant l'atemptat de Suruç on van ser assassinats 32 internacionalistes kurds i turcs. Hores d'ara no hi ha cap detenció pel pitjor atemptat a territori turc en dècades.
2) Les detencions arbitràries venudes a Occident contra l'Estat Islàmic quan en realitat ho han estat contra l'oposició kurda (dues terceres parts dels detinguts) i d'esquerra turca. Una noia turca ja estat assassinada extra judicialment a Istanbul sense cap explicació.
3) Clausura de mitjans informatius pro kurds per ordre judicial i acomiadament de dos periodistes turcs per opinar diferent del govern.
4) Prohibició de la manifestació convocada a Istanbul el 26 de juliol pel Bloc de la Pau a favor de la pau i contra la guerra.
5) Els bombardeigs, violant l'espai aeri iraquià, contra les zones on la resistència kurda té la seva presència o Medya Defence Forces.

Per tot plegat convoquem a una concentració davant el consolat turc a Barcelona (Passeig de Gràcia, 7) a les set de la tarda del 26 de juliol de 2.015. Contra la seva impunitat podem trencar el silenci. Mai més el poble kurd estarà sol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada