dimarts, 7 de juliol del 2015

Comunicat del PYD sobre l'amenaça de Turquia d'intervenir a Síria

La co presidència del partit recorda que el Partiya Yekîtiya Democrat (Partit de la Unió Democràtica, PYD) és part de la coalició internacional i Turquia ha de deixar d'amenaçar amb ocupar Síria. El PYD demana a la comunitat internacional no permetre que Turquia ocupi Rojava i Síria. Responent a les amenaces i els plans d'ocupació de Turquia, el PYD publica una declaració escrita cridant l'atenció sobre les declaracions dels funcionaris turcs sobre ocupar regions de Síria i Rojava.La declaració assenyala els següents punts: 

"Després de les amenaces per part de les autoritats turques, l'exèrcit turc va desplegar soldats a la frontera amb Rojava. El PYD vol fer saber a la nostra gent i la comunitat internacional el següent: 

1- Nosaltres, com a partit polític a l'Administració Autonòmica Democràtica, sempre hem respectat les lleis internacionals. Hem estat actuant sobre la base de les lleis internacionals en les qüestions relatives a les fronteres i veïns. 

2- No tenim cap objectiu d'establir un Estat independent. El que la Presidència turca parla no és cert. Estem planejant desenvolupar Administració Autonòmica Democràtica que considerem com la millor manera de resoldre la crisi siriana. L'Administració Autonòmica Democràtica  respecta i protegeix els drets de totes les nacions, sectes i religions. Un altre punt és que aquesta qüestió és un afer intern del poble sirià i cap dels veïns tenen dret a intervenir-hi. 

3- Nosaltres, com a PYD i la resta dels partits polítics en l'Administració Autonòmica Democràtica, recordem que no tenim com a objectiu de destruir la pau en els nostres països veïns. Esperem que els nostres veïns també actuïn basats en els acords de l'ONU i no intervinguin a Síria. 

4- Donem suport a la convenció internacional contra el terrorisme. Actuem d'acord a les lleis internacionals. Alguns dels nostres aliats que lluiten contra el terrorisme també són els aliats de Turquia, pel que qualsevol atac a la YPG i els seus aliats van a servir als grups terroristes. 

5- Qualsevol intervenció per part del govern turc a Rojava tindrà influències regionals i internacionals. La crisi actual a Síria i Orient Mitjà serà més complicada i violarà la seguretat internacionals. Fem una crida als membres de l'OTAN, especialment als EUA i França, a no permetre que Turquia intervingui a Rojava que és una part de Síria. 

6- Les forces YPG i els seus aliats defensen regions Rojava contra el règim del dictador i els grups armats. Molts membres de les YPG han estat martiritzats per defensar Rojava. Les forces YPG estan preparades per respondre a qualsevol atac a Rojava.ˮ
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada