dimecres, 29 de juliol del 2015

Comunicat de Burkan al-Firat avaluant la victòria de Sarrin


Burkan al-Firat, el comandament conjunt, format per les milícies kurdes YPG i YPJ i l'Exèrcit Sirià Lliure (FSA) han emès un comunicat sobre la conquesta de Sarrin dilluns 27 de juny explicant-ne els motius.

"Des 2013 fins al moment, el Daesh (IS) utilitzava dos principals centres per dur a terme els seus atemptats terroristes a la ciutat de Kobanê, primer la ciutat de Tell Abyad (Girê Spî) i segon la ciutat Sarrin. A cada atac a Kobaêi, els terroristes eren reforçats per forces de combat o d'armament de la ciutat Sarrin. Més recentment, després de l'alliberament de Tell Abyad, el 25 de juny, el poble de Kobanê es van trobar amb una massacre brutal dels terroristes d'IS. En aquest atac, els terroristes es van traslladar de Sarrin, i va matar 252 civils innocents, incloent-hi homes i dones, ferint a molts altres.

Sobre aquesta base, Burkan al-Firat (Volcà de l'Eufrates Comandament de la Operació Conjunta de FSA / YPG) han promès lluitar amb fermesa per a una Síria democràtica, per sobre de tots els terroristes d'IS, per lluitar contra totes les forces hostils que ataquen a la nostra regió, per tal de donar suport i defensar el nostre poble. El juliol de 2015 es va decidir iniciar una operació de repressàlia per les víctimes de la massacre de 25 de juny a Kobanê, alliberant la ciutat Sarrin de l'IS."

La campanya, diu Burkan al-Firat, va començar l'1 de juliol. I va cloure el 27 de juliol amb la conquesta de la ciutat Sarrin juntament amb 25 pobles dels voltants. Almenys 80 combatents islamistes van morir, dels quals 44 cadàvers s'han recuperat. A més de 74 fusells, 17 llançacoets RPG, 3 camions de municions i van confiscar nou vehicles preparats per fer accions suïcides i carregats amb explosiu. 9 VBIEDs i 3 camions de municions portant van ser destruïdes. Dinou membres de la milícia van ser martiritzats en els camps de la batalla.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada