dimarts, 14 de juliol del 2015

El moviment kurd trenca amb els "opositors" sirians a Alep

Continua complicant-se la situació a la ciutat siriana d'Alep. Des de l'inici del conflicte, les milícies kurdes controlen un dels barris de la població, el de Sheikh Maqsoud, de majoria kurda. Atrapat entre els dos fronts: el de l'exèrcit regular sirià i el de l'oposició, sobreviu de forma precària.

La formació de la coalició Ansar al-Sharia ha posat més llenya al foc unificant les diverses faccions de l'oposició, ara ja de clar caràcter islamista. Aquesta aliança ha posat en marxa els darrers una ofensiva doble, pel nord i oest de la ciutat. Ha aconseguit ocupar un centre de seguretat però poca cosa més. L'exèrcit sirià ha donat per aturat l'atac al barri de Zahra on Ansar al-Sharia havia posat més esforços.

La deriva islamista de l'oposició siriana a Alep ha provocat, també un moviment polític. El Moviment de la Societat Democràtica (Tev-Dem), principal moviment cívic de Rojava (Kurdistan sirià) ha anunciat que dóna per trencades les relacions amb l'Assemblea Regional d'Alep. Aquesta institució és dirigida per les "forces d'oposició", un magma cada vegada més sota control islamista. L'argument del Tev-Dem són els constants atacs i difamacions cap a la població kurda per part de l'oposició "moderada".

Tev-Dem aposta per la convivència i el respecte entre les diferents comunitats de Síria. En aquest sentit va signar l'acord amb l'Assemblea Regional d'Alep el 14 de setembre de 2.014 però s'ha trobat bloquejada per l'actitud d'enfrontament promoguda per l'oposició i la seva connivència amb l'ISIS.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada