dimarts, 7 de juliol del 2015

Les forces kurdes es consoliden a al-Hasakah

Unitats de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) van desfilar pels carrers d'al-Hasakah. Concretament ho va fer al districte d'Azaziya on ha expulsat de forma contundent els atacants de l'Estat Islàmic que, des del 24 de juny, proven de conquerir la ciutat. Tots els barris del districte són en mans de la milícia kurda des del 28 de juny segons les forces de seguretat Asayish. La part sud, fins ara, era controlada per l'exèrcit sirià però aquest es va retirar davant l'escomesa de l'IS. Les YPG van ocupar el seu lloc i no només van resistir l'atac sinó que han expulsat del tot els atacants de la ciutat i fins i tot dels pobles del voltant. Part de la població fins ara en zona de l'exèrcit lleial a Assad va sortir a celebrar l'arribada de les forces kurdes integrades per les YPG, YPJ, la milícia assíria Sutoro i les forces d'auto defensa HPC.

L'exèrcit sirià també continua avançant, a un preu molt alt, a la ciutat. El districte del sud, Gweira, és completament en mans dels lleialistes mentre el de l'est, Nashwa, és contestat. Les autoritats sirianes van anunciar ahir el control total de la part est però hi ha hagut diversos contraatacs de l'IS fins i tot a la zona de l'estadi. Aquest matí han continuat els bombardeigs de l'aviació siriana a la zona oest de la ciutat. La coalició internacional també va bombardejar la zona, per primera vegada alineada amb la siriana, com a mínim en sis ocasions. Per la seva part l'IS ha llençat aquest matí un cotxe bomba suïcida a l'estació elèctrica, recentment recuperada per les tropes d'Assad i la tribu shaitat.*

* En un acte d'enorme ignomínia, ahir, l'IS va executar 25 membres de les tropes d'Assad i de la tribu shaitat. Desarmats, lligats de mans, agenollats i a l'escenari del teatre romà de Palmira, envoltats de públic. Foren assassinats amb un tret al cap per 25 nens de l'Estat Islàmic. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada