dimarts, 21 de juliol del 2015

Les YPG controlen la "immensa majoria" d'Hasakah i el règim "s'ha ensorrat"


"El règim s'ha ensorrat. No podria protegir la ciutat i la seva continuació ha esdevingut un símbol en només posicions limitades", va dir a Reuters ahir el portaveu de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG). La milícia kurda i els seus grups afins tenen el control gairebé total de la ciutat nord-oriental siriana d'al-Hasakah, expandint la seva influència a costa del govern de Damasc arran d'un atac de l'Estat islàmic a la zona el 24 de juny. 

El control total de Hasaka seria un guany important per a l'administració autònoma kurda que està lluitant Estat Islàmic a Síria Segons Reuters el portaveu YPG Redur Xelil va dir que la defensa de la ciutat estava ara en les mans del seu grup. Xelil va dir que la seva milícia s'havia desplegat a les afores del sud d'al-Hasakah, el que significa que controla totes les rutes dins i fora de la ciutat i havia envoltat combatents estat islàmic a l'interior. A més, ahir van entrar al districte de Nashwa, l'únic dels cinc de la ciutat on no hi tenien presència i precisament el que l'IS controla més clarament.

Xelil va dir que el YPG també havia pres àrees de l'Estat Islàmic dins de la pròpia ciutat en els últims dos dies. Mentre que les YPG controlaven la meitat de la ciutat abans de l'atac de l'Estat Islàmic, ara ho fan a "la immensa majoria", va dir.La televisió estatal siriana, en canvi, va dir també dilluns que l'exèrcit havia avançat contra l'Estat islàmic al sud-de la ciutat, envoltant els seves combatents i matant a un gran nombre d'ells.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada