dimarts, 28 de juliol del 2015

Declaració internacionalista a favor de la pau i la democràcia al Kurdistan i a Turquia

Dilluns passat, l'Estat Islàmic assassinava a Suruç (Kurdistan turc) a 32 joves antifeixistes turcs que es dirigien a Kobane, a treballar per la seva reconstrucció. La massacre va suposar un atac físic a la solidaritat internacionalista i un atac simbòlic al projecte de construcció de l'alternativa social, econòmica i política revolucionària que s'està forjant a Rojava (Kurdistan sirià).
L'Estat turc, que fins ara havia tolerat -i fins i tot facilitat- la presència de l'Estat Islàmic a la seva frontera, va llançar llavors la seva primera intervenció militar al conflicte sirià, aprofitant la situació per atacar la resistència kurda, bombardejant les muntanyes de Qandil (Kurdistan de l'Iraq) i amb la detenció de centenars d'activistes i sindicalistes a les principals ciutats del Kurdistan turc.
Després d'aquest gir en l'estratègia turca, el procés de negociacions de pau que mantenien des del 2010 el govern i el moviment d'alliberament nacional i social kurd quedava definitivament trencat, i les esperances de pau, enterrades.
Turquia reprén, així, la seva estratègia repressiva, equiparant públicament de forma perversa, el feixisme fonamentalista i ultraconservador de l'Estat Islàmic amb la lluita popular i autoorganitzada de les kurdes i kurds que combaten en nom de la vida, la interculturalitat, l'antifeixisme, la democràcia radical i l'alliberament de les dones.
Les nostres companyes i companys han estat titllats de terroristes, després de ser objecte d'una massacre de la qual el propi Estat turc ha estat còmplice, permetent que els grups afins a l'Estat Islàmic es reprodueixin i campin lliurement dins del seu territori.
Amb la seva actitud profundament autoritària, pròpia dels Estats opressors que -malauradament- les organitzacions nacionalistes i independentistes de l'Estat Espanyol coneixem bé, el govern turc demostra de nou el seu nul compromís amb la pau, després de dos anys en què pràcticament no ha fet cap passa per a la resolució d'aquest conflicte i per la democratització de Turquia.
Les organitzacions sotasignants volem condemnar l'atac de dilluns passat a Suruç i expressar la nostra solidaritat i afecte a les famílies i companyes de lluita de les víctimes, així com reafirmar el nostre suport als qui construeixen l'alternativa política, social i econòmica al Kurdistan i a Turquia .
Per tot això, exigim al govern turc:
    •    Que finalitzi immediatament l'assetjament i l'estratègia de repressió contra el moviment d'alliberament nacional i social kurd i el poble kurd en general, així com contra les opcions polítiques democràtiques i de base.
    •    L'alliberament immediat dels companys i companyes kurdes detinguts.
    •    Que aposti, d'una vegada i fermament, per la pau i la resolució d'aquest conflicte, ja que la seva postura actual només contribuirà a generar més patiment, més desplaçades i exiliades i més hegemonia per als que amenacen qualsevol forma de vida democràtica i plural.

Exigim, també, a la comunitat internacional que actuï d'immediat, abandonant la seva estratègia clàssica en relació a aquest conflicte de mirar a una altra banda, permetent la vulneració dels drets humans més fonamentals.

Bloque Nacionalista Galego (Galiza)
Candidatura d'Unitat Popular (Països Catalans)
EH Bildu (Euskal Herria),
Puyalón (Aragón)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada