dimecres, 22 de juliol del 2015

Quatre dones kurdes atacades amb àcid a l'Iran

L'atac ha estat recollit per l'organització opositora Consell Nacional de Resistència de l'Iran (NCRI per les sigles en anglès) al règim teocràtic iranià. Segons el NCRI, el govern és el que fomenta l'odi a les dones. Els atacs s'han produït al final del Ramadà, la principal celebració religiosa islàmica, a Bukan, a la província de l'Azerbaidjan Oest que, tot i el seu nom, forma part del Kurdistan iranià. Es dóna la circumstància que una de les agredides havia estat amenaçada diverses vegades pels serveis de seguretat del règim per les activitats a l'exili del seu germà.

Sarvnaz Chitsa, del NCRI, ha fet una crida a les organitzacions de dones i de drets humans del món a denunciar aquests fets i a no contribuir, amb el silenci, a la seva impunitat.

1 comentaris:

 • Anònim says:
  22 de juliol del 2015, a les 21:48

  Notícia amb zero credibilitat per la font.

  L'NCRI és un moviment originalment estalinista iranià. Després de la seua aliança amb la URSS, va treballar pel govern de Saddam Hussein durant la guerra contra Iran. Després d'exiliar-se a l'Iraq, va participar en el genocidi dels kurds iraquians. Finalment, amb la caiguda del règim baathista es va vendre al govern nord-americà. És una força que ha passat de l'estalinisme a ser mercenaris del règim iraquià. Per acabar com un grup sectari, i que no representa ningú, usat per la intel·ligència dels EUA. Lamentable trajectòria. Com a curiositat: el seu promotor a Europa és Aleix Vidal Quadras.

  Endavant amb la feina en defensa dels kurds, però alerta amb la propaganda falsa que sempre ens intenten colar... Contrasteu les fonts...

  Abraçades!

  PD: Per cert, la notícia no té cap trellat. En la quasi totalitat dels atacs masclistes amb àcid els autors són els propis familiars. És a dir que els criminals serien també kurds iranians... Però vaja, dona igual, perquè segurament el text l'ha redactat un senyor a sou a Manhattan sense necessitat de cap lògica o credibilitat.

Publica un comentari a l'entrada