divendres, 24 de juliol del 2015

Unes 300 persones detingudes i una assassinada per la policia turca avui a Turquia

Des de primera hora del matí d'avui, la policia turca ha endegat una macro operació enverinada on pretén vincular l'Estat Islàmic, el moviment kurd i el de l'esquerra turca. En un comunicat, el centre de coordinació del primer ministre ha dit que l'operació forma part dels esforços contra el grup terrorista dirigit per Abu Bakr al Baghdadi, el PKK i altres grups "marginals d'esquerra" (sic) que "es preparaven per cometre atemptats". En total hi han participat 5.000 membres de les forces de seguretat turques.

En una roda de premsa oferta a primera hora d'aquest divendres, el primer ministre turc Davutoglu ha explicat que han estat detingudes almenys 251 persones en el marc d'una sèrie de batudes coordinades. La sorpresa és que ha barrejat a grups diametralment oposats com els de l'Estat Islàmic i l'oposició kurda i turca. 

La xifra de persones detingudes ha arribat a 297 al migdia. Es tracta de suposats membres de l'Estat Islàmic, o IS, del Partit dels Treballadors del Kurdistan, o PKK, i  i del Partit Revolucionari d'Alliberament Popular-Front, o DHPK-C, d'acord amb un comunicat del ministeri on s'explicita que: "Simultàniament han estat portades a terme operacions a 13 províncies contra un gran nombre de persones, que es considera que preparaven atacs contra civils i les forces de seguretat de Turquia. Un total de 297 persones pertanyents a organitzacions terroristes han estat detingudes fins al moment", es llegeix.

Günay Özarslan ha estat assassinada aquesta matinada per la policia turca a Bağcılar, Istanbul.

A Istanbul és on s'han practicat el major nombre de detencions, en concret 98. Allà és on hi ha hagut un enfrontament en el que la policia ha assassinat a Günay Özarslan, una jove a qui acusen de ser membre de l'organització il·legalitzada DHKP-C. Segons la policia estava preparant-se per una acció suïcida. No s'ha detallat la pertinença de les persones detingudes. A Istanbul s'ha concretat que 36 detinguts són estrangers del que es dedueix que formen part de la xarxa de l'IS.  

A Ankara de les 14 persones detingudes 9 pertanyen a l'IS i a cinc l'YDG-H, el Moviment del Jovent Patriòtic Revolucionari, grup urbà proper al PKK. A Sanliurfa, en canvi, s'ha detingut a 35 persones totes vinculades al moviment kurd. En aquesta província la branca armada del PKK va matar dos policies la matinada de dimecres.Entre les persones detingudes hi ha Zubeyde Kenar, del partit pro kurd DBP, legal, Cemil Demir i Mustafà Azboy, de l'HDP,  i l'antic batlle d'Igdir, Huseyn Malk, del partit HDP que té 80 escons al parlament turc. El co president de l'HDP, Ertuğrul Kürkçü, ha fet un repàs de les persones detingudes de la seva formació. Dels 297, fins a 204 formen part de l'HDP.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada