dissabte, 25 de juliol del 2015

Comunicat de KCK: "L'Estat turc que ha estat caminant del bracet de l'IS fins ahir, vol tenir al seu costat els EUA"La Confederació Democràtica del Kurdistan (o Unió de Comunitats del Kurdistan, Koma Civakên Kurdistan) és la màxima organització que aplega els diferents moviments kurds de l'Iran, Iraq, Síria i Turquia. Hi formen part el PKK del Kurdistan turc, les YPJ o YPG del Kurdistan sirià o el PYD també de Rojava.

El consell executiu de l'organització ha reaccionat al trencament unilateral per part turca del procés de pau amb els bombardeigs iniciats ahir amb un comunicat on afirma:


"La massacre de Suruç va ser perpetrada amb aquest propòsit i Turquia s'ha compromès ara a una certa conciliació amb els EUA sobre aquesta massacre. L'Estat turc, que ha estat caminant del bracet de l'IS fins ahir, i segueix perseguint les mateixes polítiques que ell, ha començat a fer un esforç per tenir al seu costat dels EUA en les seves polítiques regionals. Presentant-se com una víctima de l'IS, i també en els seus atacs contra el moviment d'alliberament kurd. Els incidents a la frontera a Kilis també es van planificar i es duen a terme per tal de desenvolupar relacions amb els EUA i aconseguir la legitimitat dels atacs contra el moviment d'alliberament kurd".

Segons el KCK, i les proves li estan donant la raó, l'espiral de violència "estava decidida i planificada per Erdogan abans de les eleccions".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada