dissabte, 25 de juliol del 2015

El segon partit kurd de l'Iraq, UPK, condemna els atacs turcs

La Unió Patriòtica del Kurdistan (UPK, en kurd Yekêti Nîstimaniy Kurdistan o YNK) ha evidenciat la seva oposició a l'atac de l'aviació turca a les muntanyes de Kandil. L'atac, que ja ha arribat a la tercera onada de bombardejos aquest matí, és una clara violació de l'espai aeri iraquià i no ha trobat cap eco a nivell internacional.

Ahir al vespre Imad Ahmad, portaveu de l'UPK i membre del govern kurd de l'Iraq va exigir a Turquia deixi de bombardejar l'Iraq. Avui ha estat Sadi Ahamd Pira, de la direcció del segon partit kurd de l'Iraq qui ha dit a la cadena RojNews: "Condemnem làtac i s'ha d'iniciar una investigació internacional per a determinar com ha estat i reactivar el procés de pau". En els atacs, de moment, han mort quatre guerrillers i han estat ferits una desena de civils.

Imad Ahmad, de l'UPK

El Moviment Gorran, de Canvi en kurd, no ha estat tan clar. Muhammad Tofiq Rahim, responsable d'exteriors, fins i tot ha aplaudit els pretesos atacs turcs al Daesh però s'ha limitat a afirmar que els "atacs turcs contra el PKK acaben amb el procés de pau i tindran conseqüències negatives per tots costats i desestabilitzaran la regió" sense ni condemnar-los.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada