dimecres, 8 de juliol del 2015

Actualització de la situació a Sarrin (Kurdistan de Síria)

Segons informa el nord-americà Chuck Pfarrer, les forces de l'Estat Islàmic encara controlarien dos petits enclavaments al nord de la ciutat de Sarrin, concretament a Khirbat al Burj i a un graner proper, amb un miler i més d'una cinquantena de combatents, respectivament. Retenent aquestes dues posicions, l'EI estaria ajudant a contenir la pressió exercida per les forces kurdes sobre Sarrin en obligar-les a concentrar-hi part dels seus esforços.

A més a més, tal i com mostra el mapa elaborat per Pfarrer, els homes de negre haurien aconseguit finalment fer arribar ajuda, en forma d'armament i menjar, als terroristes situats al sud de Sarrin. Aquests recursos, explica, haurien arribat, d'una banda, des de les posicions que controlen al sud de la ciutat, i, de l'altra, des de l'oest, a través del riu Èufrates. Així doncs, sembla que l'EI no està disposat a perdre Sarrin amb la mateixa facilitat que va perdre Tel Abyad, i comença a concentrar esforços per a trencar el setge de la ciutat.

Per altra banda, també els cotxes bomba (VBIEDs, per les sigles en anglès), que van començar a precipitar-se sobre les posicions kurdes el dia 4 de juliol, segueixen esclatant prop de la ciutat. En els darrers dies, almenys dos cotxes bomba, conduïts per adolescents de 16 anys, haurien estat llençats sobre Ras al Ayn i Nur Ali.
 
Marc Español i Escofet
@mespanolescofet
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada