dilluns, 30 de novembre del 2015

27 morts entre combats entre SDF i opositors sirians dominats per Nusra

Els combats van començar dijous arran de l'atac del Front Al Nusra a posicions del moviment opositors àrab Jaish al Thuwar, una de les parts integrants de les Forces Democràtiques de Síria i membre secular de l'FSA, segons el periodista Arin Shekhmos. A principi de setmana, els opositors al règim d'Àssad van amenaçar a Jaish Al Thuwar si no es retirava de set poblacions.


Cinc voluntaris de les YPG i una de les YPJ han mort en els combats i han estat enterrats avui a Efrîn

Els combats han estat d'anada i tornada. La població de Malikiya va ser conquerida per Jaish al Thuwar-SDF el 26 de novembre. Prèviament havia estat bombardejada per forces russes que, des de llavors, han desaparegut de la zona. Precisament aviació russa ha matat 1.500 persones en dos mesos a Síria; 485 són civils i la resta dels grups islamista Nusra i Islamic State segons l'Observatori Sirià de Drets Humans. Ahir mateix l'aviació russa va provocar una matança a la ciutat d'Ariha (Idlib) atacant un mercat en hora punta i matant 40 civils sirians. Precisament a aquesta província diversos grups "opositors" han emès un edicte prohibint a les dones de maquillar-se.


Les SDF han recuperat Maryamayn capturant un arsenal d'Ahrar al Sham (veure la bandera)

Durant el cap de setmana els opositors sirians han avançat sobre Tanab, Inab, Kishtaar i Maryamayn. Aquesta darrera població ha canviat de mans tres vegades en menys d'una setmana. Ahir Jaysh Al Thuwar va publicar un vídeo amb els seus membres dins de la ciutat. Per la seva part, els opositors van cremar banderes de les SDF i Jaish Al Thuwar i van acusar aquestes forces de ser dominades pel kurd PKK.

Les forces opositores són la facció islamista del Free Syryan Army (Mare Operations Room), Ahrar Al Sham (grup dirigent del Front Islàmic) i el Front Al Nusra. A aquests grups s'hi ha afegit Liwa Fursan al-Haqq. Aquest grup, membre de l'FSA i de la Coalició Nacional Siriana, una pantalla dominada per Turquia. Liwa Fursan al-Haqq ha rebut armament dels EUA, com antitancs TOW i finançament oficialment de Qatar. Ahir membres d'aquestes forces van decapitar dos presos de Jaish Al Thuwar i van publicar-ne un vídeo. En global s'han comptabilitzat, de moment, 27 milicians morts. A priori 16 d'ells formarien part d'Al Nusra, 5 de les YPG, 1 de les YPJ en defensa de Kishtaar i Maryamayn. A part haurien mort 5 membres de Jaish Al Thuwar que no ha pogut mantenir el front i ha acabat essen ajudat per les YPG/J.

Per a saber-ne més:
- El polvorí de la província d'Alep

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada