divendres, 13 de novembre del 2015

Les forces kurdes entren "des de totes direccions" a la ciutat de Sinjar

L'operatiu ha començat aquestl matí del 13 de novembre (cap a dos quarts de deu hora iraquiana). Prèviament s'havia refusat un contraatac nocturn de l'IS des de Baaj. Des de primera hora del matí, l'aviació de la coalició internacional havia bombardejat les posicions de l'IS dins de la ciutat de Sinjar, especialment els rocaforts al centre i sud.
La unitat yezidi de Qasm Shesho
 

 Forces Peshmerga abans d'entrar a Sinjar

 La bandera de les HPG onejant a Sinjar

Les forces kurdes han entrat en tres eixos principals però hi ha columnes penetrant a la ciutat "des de totes direccions" segons recull Reuters, La milícia del PKK, les HPG han penjat cap a les 9 la seva bandera triangular a l'edifici més alt de Sinjar, forces peshmerga ho han fet a un edifici del centre i la columna peshmerga yezidi de Qasm Shesho ho ha fet amb una macro bandera yezidi a la part de la muntanya. Les YBŞ, una altra milícia yezidi, ha penjat la bandera al graner de Sinjar.El barri de Nasr està totalment sota control kurd i el centre ha estat conquerit a les 10 del matí (hora catalana)

Fora de la ciutat ha estat conquerida la fàbrica de ciment. Dins, han caigut el graner de Sinjar on s'amagava una unitat de l'IS, l'hospital i l'edifici del governador. L'avanç és lent per la presència de mines i bombes trampa però el centre de Sinjar està en mans de les forces kurdes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada