dimarts, 17 de novembre del 2015

Les YPG-SDF inicien l'assalt a la base Regiment 121 de Síria

Després de la conquesta d'Al Hawl, el passat divendres, les forces aliades no s'han aturat. L'avantguarda ha optat per continuar avançant sobre les posicions de l'Estat Islàmic (IS, Islamic State). Una columna ho fa des de la pròpia Al Hawl on ha capturat un important arsenal. Aquesta unitat de les Forces de Defensa de Síria (SDF, Syrian Defense Forces) va capturat Um Hecra dilluns, un poble situat a 5 quilòmetres d'Al Hawl. Avui ha consolidat la conquesta de Tell Barud, un poble que ja és a 15 quilòmetres al sud d'Al Hawl. En aquesta part del front, l'IS es troba en retirada possiblement replegant-se cap a Shaddadi.

Una altra columna de les SDF va arribar ahir a Al Melabiyah. En aquesta població l'exèrcit sirià tenia l'anomenada Base d'artilleria del Regiment 121, una instal·lació militar de caire repressiu per controlar la ciutat d'al Hasakah. El temut exèrcit sirià va ser esclafat per l'IS el juliol de 2014 i va fugir deixant bona part de l'armament en mans dels islamistes. Des de llavors la base ha estat en mans de l'IS que l'ha fet servir per llençar les seves ofensives sobre al-Hasakah, la pitjor el passat juny-juliol que va ser refusada principalment per les YPG. Aquesta milícia va augmentar la part que controla d'al-Hasakah mentre l'exèrcit sirià va replegar-se. En la defensa d'al-Hasakah van col·laborar, de facto, les tropes regulars de l'exèrcit àrab sirià i les milícies kurdes. L'aviació de les primeres va ser decisiva i la força sobre el terreny de les segones va ser clau. Al-Hasakah es va salvar.

Els combats a la Base del Regiment 121 s'han intensificat aquest migdia i milicians de les YPG han aconseguit entrar a la part est de les instal·lacions però els membres de l'IS han optat per fer una resistència ferma i no donen cap senyal de retirar-se. Possiblement això sigui per ajudar a preparar les defenses de Shaddadi i a permetre que arribin els grups que fugen de Tell Barud.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada