dijous, 26 de novembre del 2015

Valls defensa ajudar a les forces kurdes de forma prioritària

França continua posicionant-se en el conflicte del que s'ha inhibit els darrers anys. El motiu, sense dubte, són els atemptats de París del 13 de novembre, en què van morir 129 persones i més de 300 van resultar ferides. Ahir, el seu primer ministre, Manuel Valls, va intervenir al parlament francès (assemblea). En el seu discurs va apostar per donar suport a les forces kurdes davant la proposta de François Fillon, de dreta, de donar suport al Hesbol·là.

Per a l'ex primer ministre de Nicolas Sarkozy, "és Hesbol·là qui combat l'Estat Islàmic amb el suport de l'Iran (...) l'exèrcit nacional sirià i, en menor mesura, l'exèrcit iraquià". Fillon, però, també va apostar per les forces kurdes en uns termes relativament positius  dient que cal "donar suport a les úniques forces, sobre el terreny, que combatent realment l'Estat Islàmic, que són heteròclites, a les que no és pas fàcil defensar, tenint en compte el seu comportament en el passat, car aquestes forces, com el cas dels kurds, a les que s'ha ajudat però no prou i que són bombardejades pels turcs. 

En canvi, el primer ministre socialista creu que s'ha d'apostar clarament "per forces insurgents locals, incloent-hi kurdes, reforçades quan sigui necessari per exèrcits sunnites de al regió". "El front mundial contra Daesh ha d'aportar tot el seu suport a aquells que lluiten contra l'Estat Islàmic, és a dir especialment els kurds, combatents de valor als qui nosaltres donem suport, i els grups de l'oposició siriana". Valls ha descartat una intervenció terrestre francesa a Síria.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada