dilluns, 23 de novembre del 2015

S'inaugura una clínica a Kobanê gràcies a l'ICOR

L'acte d'inauguració es va fer el 20 de novembre amb la presència del batlle, de fet cap del Consell Executiu de Kobanê, de la ciutat kurda de Síria. Anwar Muslim, qui va defensar amb el fusell a la mà, la ciutat màrtir, va estar acompanyat per Abdul Rahman Hemo, responsable de l'equip de reconstrucció de la capital cantonal.


Quatre mesos de treball

La cerimònia va tenir un to festiu amb dansa i música, interpretada tant per la població local com per la delegació solidària internacional. La clínica s'ha aixecat mercès a l'esforç de l'ICOR. Així ho indica una placa que s'hi ha col·locat en alemany, anglès i kurd. Hi han participat, els darrers mesos, 170 voluntaris de 10 estats: Alemanya, Eslovènia, França, Líban, Marroc, Palestina, Regne Unit, Síria, Tunísia i Turquia. Han treballat durant quatre mesos. En realitat la clínica no està operativa però s'han donat per acabats els treballs.


Qui és l'ICOR?

ICOR és l'acrònim de l'International Coordination of Revolutionary Parties and Organizations. Fou fundada l'any 2010 com a coordinadora de grups d'esquerra revolucionària de tot el món. Defensa la dictadura del proletariat front l'imperialisme. Hi formen part 47 partits polítics marxista-leninistes amb una perspectiva heterogènia però una orientació anti-revisionista. Així, per exemple, hi ha grups maoistes (Partido Comunista (Marxista-Leninista-Maoísta) de Bolívia, Partido Comunista de Colombia – Maoista, Partit Maoista Rus), ortodoxos ( Marxistisch-Leninistische Partei Deutschlands), integradors de diverses sensibilitats marxista-leninistes (Communist Party of Bangladesh) o no pròpiament comunistes com el Kongreya Civakên Demokratîk a Kurdîstanîyên Ewrupa (KCD-E) kurd. A l'estat espanyol l'organització membre és Partido Marxista-leninista (Reconstrucción Comunista) i a Turquia cal destacar tres grups afiliats a l'ICOR: Marksist Leninist Komünist Parti, Bolşevik Parti (Kuzey Kürdistan-Türkiye) i Türkiye İhtilalci Komünistler Birliğ (TIKB).


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada