dimarts, 10 de novembre del 2015

Noves unitats Hêzên Antî-Teror (Forces Anti Terroristes) al cantó d'Efrîn

L'entrada en la guerra de Síria per part de l'exèrcit rus, oficialitzada el 30 d'octubre i avançada per diversos indicis, ha tingut un efecte en el front kurd. Els intensos bombardeigs russos, en un 90 % estan dirigint-se contra l'oposició siriana (FSA, Islamic Front i Al Nusra) segons el Regne Unit només un 5 % van dirigits contra l'Estat Islàmic.Un dels punts on les forces russes han concentrat la seva artilleria ha estat Alep, altres són Homs, Latakia, Idlib o Daraa. Són punts llunyans de Rojava i no han afectat al front kurd. En canvi el nord d'Alep ha canviat profundament de fesonomia. L'Estat Islàmic (IS) s'ha plantat a les portes de la ciutat d'Alep pel nord. És a només 2 quilòmetres de la ciutat des de l'ofensiva del 9 d'octubre. Els bombardeigs russos també han afavorit un avenç de l'IS cap a l'oest. D'aquesta manera es troba actualment a només 14 quilòmetres del cantó autònom d'Efrîn. Un dels tres que conforma Rojava.

Per tot plegat les forces populars de Rojava es preparen per fer front a l'amenaça islamista que veu el terreny aplanat per l'aviació russa, amb o sense voluntat d'aquesta. En aquest sentit s'han presentat les noves unitats Hêzên Antî-Teror (Forces Anti Terroristes). Es tracta de formacions integrades dins de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ).
 
L'agència de notícies ANHA recull un vídeo i fotografies del jurament de compromís de voluntàries, la majoria dones, de la formació de defensa davant un atac islamistes.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada